spacer
Litteratur

 
Nyckeln till den djupa förståelsen (19 s.)
av den berömde Sakyalaman Gorampa Sönam Senge är en kort men mycket fin och innehållsrik skildring av den mahayanabuddhistiska vägen. Den kan passa både dig som har tidigare erfarenhet av buddhismen och dig som nyss blivit intresserad.
Pris: 50 kr
  

Mahamudra (90 s.)
är undervisning av vår huvudlärare Khen Rinpoche om sutra- och tantravägen i mahayanabuddhismen. Förklaringarna handlar delvis om avancerade övningar, men Rinpoche går också igenom många grundläggande buddhistiska tankar och övningar. Därför kan Mahamudra gärna läsas även av dig som inte har så mycket erfarenhet av buddhismen. Du bör dock veta att vissa av övningarna i boken kräver initiation innan man utför dem. (Om man inte har initiation går det dock bra att läsa och studera de avsnitten.)
Pris: 150 kr

 
Från mästare till elev (7 s.)
innehåller en intervju med H.H. Sakya Trizin, som är överhuvud för Sakyatraditionen och en mycket framstående lärare och meditationsmästare. I intervjun förklarar Sakya Trizin relationen mellan mästare och elev. I den tibetanska buddhismen är just relationen mellan mästare och elev en viktig grund för övningarna. Från mästare till elev passar alla intresserade, oavsett förkunskaper.
Pris: 30 kr