Om oss  Sakya Changchub Chöling erbjuder studier och meditation i enlighet med den tibetanskt buddhistiska sakyatraditionen. Changchub chöling är tibetanska, och betyder upplysningens dharmacenter, där vi träffas och mediterar och studerar buddhas lära.

Sakya Changchub Chöling grundades 1979 av Vördade Khenchen Sherab Gyaltsen Amipa Rinpoche. Han grundade också flera andra center runtom i Europa. Sedan 2014, då Khenchen gick bort, är det Vördade Khenpo Tashi Sangpo Amipa som är huvudlärare för centren. Han bor i Schweitz, i centret Thubten Changchub Ling, och kommer till Sverige flera gånger om året för att ge undervisning.

Mellan Khenpo Tashis besök träffas vi regelbundet för att studera och meditera tillsammans. Då ges också möjlighet att utifrån ett buddhistiskt perspektiv samtala och dela erfarenheter.


࿓࿔  Våra lärare
࿓࿔  Center i Europa

För mer information om vad som händer hos oss, vänligen se Studier & Meditation.
Ge en gåva


Det är genom givande (Skt. dāna) som den buddhistiska traditionen har överlevt i mer än 2.500 år. Föreningen drivs helt och hållet på frivillig grund, och är beroende av medlems- och kursavgifter, samt frivilliga donationer för sin finansiering. Som ett direkt motgift till girighet ingår det även som en av träningarna på Bodhisattva-vägen. Storleken av donationen eller hur ofta har ingen betydelse. Alla donationer går till att hjälpa våra lärare och förening att kunna sprida buddhas lära, och slutligen hjälpa alla levande varelser att nå upplysningen. Det finns en ”dāna-låda” på centret där det går bra att lägga en slant vid ditt besök. Är du intresserad av att bli månadsgivare? Meddela oss genom att mejla till info@sakya.se.

Lokalfonden

Vill du vara en av oss som är med och sponsrar hyran till vår nya, fina lokal? Stort eller litet belopp, allt är lika välkommet! Valfri summa kan sättas in på föreningens pluskonto: 479 75 59-4. Märk inbetalningen:
"Lokalbidrag".

Sakyastöd

Bidra gärna till utbildning av tibetanska ClassicjhkjhSakyamunkar och -nunnor i Indien. 300 kr är ett vanligt belopp, men alla bidrag är välkomna. Sätt in pengar på vårt plusgirokonto: 479 75 59-4 och märk inbetalningskorten:
"Sakyastöd våren ".


Bli medlem


Fullt betalande medlem

Som fullt betalande medlem får du rabatt på Khenpo Tashi Amipas helgkurser, samt tillgång till centrets bibliotek, och en röst på föreningens årsmöten. Medlemsavgiften för är 400 sek. Betalas till föreningens plusgiro 479 75 59-4. Märk inbetalningskortet "Medlemsavgift ".

Stödjande medlem

Stödjande medlem är till för de som kanske inte längre är kontinuerligt aktiva i föreningen, men som fortfarande vill stödja oss.

Andra rabatter

Rabatter till helgkurserna kan erbjudas för både studerande och pensionärer. Ta kontakt med oss för vidare information.Swish


Swish-nummer: 123 384 20 44